Rezultate intelectuale

  • Intellectual Output 1 (IO1)
    IO1 – 01 Septembrie 2016 – 31 August 2018
    Platform e-learning si spatial de colaborare.
    IO1 – Tinte
    Principalul obiectiv este folosirea mijloacelor TIC in sprijinirea activitatilor educationale dar si folosirea si implementarea unor unelte si artefacte interactive si creative pentru a spori experienta de invatare.
    IO1 – Sarcini cheie și activități
    Platforma GEO-ERGON PAIDEIA va fi dezvoltata de Laboratorul de Informatii si Sisteme (ISL) al Departamentului de Informare și Ingineria Sistemelor de Comunicare de la Universitatea Aegean și va găzdui:

    Α) Mediul de învățare tehnologică (cursuri deschise oferite de https://eclass.aegean.gr/ care includ: organizarea, conținutul, mijloace audio-vizuale, facilități, durata, program, materialul didactic, rezultatele workshop). O platforma de invatare multimedia e-learning, care oferă o experiență captivantă e-learning, care este aproape la fel de buna ca și o experiență reala la clasa. După finalizarea activităților de predare ale proiectului, cursurile vor fi disponibile gratuit ca webinarii.
    B) Informații detaliate privind punerea în aplicare a proiectului, progresul și activitățile deschise publicului. Orice persoană interesată va putea subscrie, va fi inclusa pe lista de mailuri și va primi buletinele informative. Toate actualizările referitoare la întâlnirile partenerilor și rezultatele proiectelor precum și materiale multimedia (fotografii, materiale video, prezentări) vor fi puse la dispoziția publicului.
    Un spațiu de colaborare pentru stimularea angajamentului dintre intreprinzatorii din mediul rural si elevii din școli prin intermediul schimbului de idei inovatoare în regiunile rurale, crearea de noi instrumente și procese accesibile publicului prin intermediul unei platforme disponibile publicului larg. În acest fel, mai multe informații vor fi furnizate populației rurale facilitând inovatia și spiritul antreprenorial în agricultură.
    Acesta va deveni, de asemenea, începutul unei noi ere de cooperare în rândul elevilor și părinților, profesorilor, comunităților locale, întreprinderilor agricole și fermierilor care vor beneficia de asimilarea de principii de durabilitate în comunitățile rurale și îmbogăți cu noi competențe noua generație de eco-fermieri.
    D) Instrumentele de evaluare a proiectului, care vor fi utilizate de parteneri, studenți, profesori, evaluatori și alte părți interesate.
    E) O e-rețea / grup pentru elevi – “eco-fermieri” – cu comunități virtuale în rândul părinților, fermieri de afaceri și alte părți interesate la nivel național în Grecia și România, în scopul de a planifica un mediu agricol durabil în regiunile lor.

    Punerea în aplicare a platformei GEO-ERGON PAIDEIA va fi sub responsabilitatea Universitatii Aegean și fiecare partener va beneficia de pe urma operațiunilor sale pentru activitatile sale proiecte.

  • Intellectual Output 2 (IO2)
    IO2 – 01 Noiembrie 2016 – 30 Noiembrie 2017
    Cursuri deschise pentru elevi: “Start-up Farm” -Faza I.
    IO2 – Tinte
    Noi competențe pentru elevii de școală în afacerea agriculturii eco. Programul de formare transnational va furniza educatie pre-universitara de nivel inalt și va fi realizat în colaborare comună între “Instituții cu experiență” și “Initiatori”. Acesta nu numai ca va oferi studenților cu cunoștințe cu privire la planificarea afacerilor agricole, dar va crește de asemenea conștiința lor de mediu, Cursurile vor fi puse în aplicare prin intermediul LLT Activitatea C1 și vor fi disponibile în mod continuu pe platforma GEO-ERGON PAIDEIA.
    IO2 – Sarcini cheie și activități
    Obiective educationale/ teme :

    – «Imi marchez/promovez teritoriul» : peisaje și cultura în municipalități. Elevii ar trebui să cunoască avantajele și dezavantajele zonelor rurale.

    – “Oameni și mediu”: probleme de mediu la nivel mondial și de introducere în managementul de mediu.

    – “Eco -Farming”: Efecte de mediu asupra activitatilor agricole, Revizuirea importanței menținerii biodiversității în producția de alimente și produse agricole.

    – “Terenuri rurale durabile”: Transformarea lumii noastre:Agenda din 2030 pentru dezvoltare durabilă. Un sector agricol sănătos și dinamic este o bază importantă in dezvoltarea rurală. Investiții în protecția mediului, in infrastructura rurală și în domeniul sănătății rurale și educației sunt esențiale pentru dezvoltarea rurală durabilă și pot spori bunastarea nationala.

    -„Construirea unei afaceri agricole durabile”: Ghid pentru dezvoltarea unui plan de afacere pentru fermieri si oamenii de afaceri din mediul rural care poate da viata procesului de planificare a afacerilor rurale pentru a-i ajuta pe antreprenorii din domeniul agriculturii alternative si durabile din ziua de azi sa transforme inspiratia nascuta din agricultura in intreprinderi agricole profitabile.

    – ‘ “Alege digital”: Comercializarea produselor agricole .”Internetul obiectelor” este cea mai importantă tendință a timpului nostru. Aceasta înseamnă: Internetul va fi utilizat pentru „a misca” bunuri și obiecte fizice. Crearea unei afaceri proprii online cu un magazin care pune accentul pe comert nu poate dura mai mult de 2 ore. Producătorii locali pot beneficia de vânzări on-line, deoarece marja este considerabil mai mare. Producătorii, exportatorii și importatorii creaza notorietatea brandului si loialitatea cu produsul lor.

    -“Turismul în zonele rurale”: Turismul rural nu cuprinde nu numai turismul agricol sau agroturismului, dar, de asemenea, activități în ceea ce privește vacanțele în mijlocul naturii, excursii în zonele rurale, turismul rezidential, în care serviciile includ, în afară de cazare, de asemenea, evenimente sociale, festivități, recreere în aer liber, producția și vânzarea de produse finite și produse agricole, etc.

  • Intellectual Output 3 (IO3)
    IO3 – 01 Septembrie 2016 – 30 Iunie 2017
    Ghid electronic pentru cursuri deschise “GEO-ERGON PAIDEIA”.
    IO3 – Tinte
    Dezvoltarea ghidului educational/de formare in cele trei limbi. Ghidul este destinat utilizarii de catre elevi, profesori si alti intreprinzatori pentru a da o forma cursurilor educationale la distanta si a unitatilor de curs in « Start-up Farm ».
    IO3 – Sarcini cheie și activități
    Manualul va cuprinde analiza literaturii de specialitate privind ariile tematice menționate mai sus și va fi parte din materialele de învățare multimedia interactive. Universitatea Aegean va fi responsabila pentru crearea acestuia și manualul va fi tradus în limba română de către partenerul din Romania. Acest manual doreste sa furnizeze tuturor celor implicati direct in crearea materialelor de auto-invatare pentru elevii din scolile deschise si pentru cursantii de la distanta informatii cu privire la modul in care se poate dezvolta un nou curriculum sau cum se poate adapta curriculum existent la conceptul de « Scoala deschisa ». Totodata doreste sa furnizeze informatii legate de dobandirea cunostintelor si abilitatilor necesare pentru crearea materialelor de auto-invatare pentru cursantii la distanta.

  • Intellectual Output 4 (IO4)
    IO4 – 01 Mai 2017 – 30 Aprilie 2018
    Cursuri deschise pentru elevi: “Start-up Farm” -Faza II.
    IO4 – Tinte
    Invatare prin experiment for elevi in domeniul afacerilor Start-up.
    Noi competențe pentru elevii de școală în afacerea agriculturii eco. Programul de formare transnational va furniza educatie pre-universitara de nivel inalt și va fi realizat în colaborare comună între “Instituții cu experiență” și “Initiatori”. Acesta nu numai ca va oferi studenților cu cunoștințe cu privire la planificarea afacerilor agricole, dar va crește de asemenea conștiința lor de mediu, Cursurile vor fi puse în aplicare prin intermediul LLT Activitatea C2 și vor fi disponibile în mod continuu pe platforma GEO-ERGON PAIDEIA..

    IO4 – Sarcini cheie și activități
    Universitatea Aegean, IZES, Kean, cu sprijinul profesorilor din cele 2 școli de parteneriat vor dezvolta module care acoperă obiectivele cheie ale cursului:

    1. “Invata facand”: este primul și cel mai important pas pentru a exploata aptitudinile studentului, și de fapt, conține planuri de afaceri aplicate în cooperare cu fermierii și întreprinzatorii agricultori, în special cu initiatorii.
    2. „Lasa-ti canapeaua acasa”: De obicei, elevii nu sunt interesați să creeze propria lor afacere, deoarece acestia au prea puțin sprijin din partea guvernului și a familiilor. Elevii de școală trebuie să fie gata pentru schimbări și să știe cum sa estimeze riscul de decizii în viața lor profesională, precum și să fie conștienți de faptul ca a începe propria afacere in domeniul agricol pete fi calea catre o posibila cariera.
    3. Munceste cooperand: Inovatia este produsa prin munca în echipă. Elevii de școală ar trebui să obțină cunoștințe despre avantajele lucrului în echipă și despre echipele multiculturale.
    4. Pune in functiune propria ferma: pentru a-ti face propria afacere, pentru a crea produse care sunt sanatoase- ecologice si sigure pentru consumatori: dezvoltarea in randul elevilor a spiritului de independenta, schimbul de idei cu alti intreprinzatori sau fermieri, promovarea exemplelor de succes.
    5. Gandeste-te ca un lider: gândirea strategică poate fi utilizată pentru a dezvolta strategia și politica de afaceri agricole și pentru a lua decizii legate de afaceri.
    6. Aflați mai multe de la intreprinzatori: Pe parcursul cursurilor elevii școlii vor relationa cu intreprinzatorii locali: fermieri, oameni de afaceri prin intermediul evenimentelor multiple. De asemenea vor avea parte de vizita de studiu din Germania ( Saarburken).

  • Intellectual Output 5 (IO5)
    IO5 – 01 Septembrie – 31 August 2018
    Analiza calitativa si cantitativa a interactiunilor de retea.
    IO5 – Tinte
    Analiza calitativă și cantitativă a interacțiunilor de rețea vor fi realizate prin evenimentele de multiplicare ale proiectului, care includ ateliere de lucru cu participarea reprezentantului partenerilor și a intreprinzatorilor locali.
    IO5 – Sarcini cheie și activități

    Vor fi organizate sapte ateliere ale intreprinzatorilor locali; 3 în municipiul Evrotas, 3 în Murfatlar și unul din Saarbrücken, în timp ce unele dintre ele se vor desfășura în paralel cu alte acțiuni ale proiectului. Evenimentul de diseminare finală va avea loc la Atena M23 a proiectului și va integra toate rezultatele analizei.

    In primul atelier de lucru care se va desfășura în paralel cu intalnirea de lansare a proiectelor, partenerii vor avea ocazia să vină în contact cu părțile interesate la nivel local și să pună bazele pentru crearea rețelei, care va fi dezvoltata și va creste în timpul implementarii proiectului. Nevoile economiei locale, precum și structura comunității și șomajul vor fi evaluate și situația actuală va fi descrisă în detaliu, pentru a stabili starea de fapt, precum și potențialul pentru fiecare regiune.

    Stabilirea unei rețele active cu părțile interesate va asigura contact și schimbul de informații. Totuși rețeaua va fi utilizată și pentru a facilita evaluarea acțiunilor proiectului. Se vor crea indicatori pentru rezultatele cantitative în ceea ce privește rețeaua. Indicatorii vor servi ca instrumente pentru evaluarea proiectului în mod continuu și va fi utilizat de toate părțile interesate.

    Rezultatele analizei vor fi aprobate de Comitetul de Control al Calității al proiectului și vor fi pus la dispoziția publicului.

    După încheierea fiecăruia dintre ateliere, rezultatele vor fi actualizate cu produsele activitatilor furnizand date pentru indicatori și sustinand evaluarea continuă a proiectului.

  • Intellectual Output 6 (IO6)
    IO6 – 01 Septembrie 2016 – 31 August 2018
    Retea – Grupul Viitorilor Fermieri Eco.
    IO6 – Tinte
    Un grup pentru tinerii agricultori eco la nivel național în Grecia și România va fi inițiat pentru a permite conectarea elevilor tineri din domeniul agriculturii ecologice la nivel național cu părțile interesate locale, cum ar fi: părinți, profesori fermieri, afaceri, universități și comunități locale legate de afaceri agro durabile. Obiectivele principale sunt:

    • Crearea unor laboratoare virtuale pentru cooperarea școlilor cu universitățile și factorii de decizie politică regională.
    • Pentru a demonstra cele mai bune și rele practici in gestionarea terenurilor in agricultura, dezvoltarea afacerilor, politici și inițiative regionale.
    • Pentru a promova modelul Eco-Health Farms, pentru a revitaliza practicile agricole tradiționale și păstrarea valorilor culturale locale, prin încorporarea acestor tehnici și valori în practicile agricole curente.
    • Promovarea responsabilității reciproce, sinergie în domeniul agriculturii și de afaceri.
    • Pentru a continua formarea și educarea folosind platforma web (O1), pentru toate tipurile de studenți.
    • Pentru a-i sensibiliza la nivel național pe tinerii din mediul rural să păstreze pământurile lasate mostenire de familie.
    • Inițierea unei interacțiuni și a dialogului deschis, în care elevii vor acționa în calitate de consultanți în sectorul agricol, promovând astfel durabilitatea zonelor rurale..
    IO6 – Sarcini cheie și activități
    • ΙΟ1 – O1 platforma e-Learning și spațiu de colaborare (comunități virtuale ale părților interesate)..
    • Interacțiunea cu actorii locali prin evenimentele de multiplicare și cele 3 evenimente LTT C2 și C3 și analiza de evaluare (O5).
    • Interacțiunea cu actorii locali, prin intermediul evenimentului multiplicator E7.
    • Orientările (O7) e și recomandări pentru profesori și factorii de decizie politică.

  • Intellectual Output 7 (IO7)
    IO7 – 01 Iunie 2017 – 31 Iulie 2018
    e-Ghid pentru profesori și factorii de decizie politică: Antreprenoriat pentru tinerii Eco Fermierii -‘Geo-Ergon Paideia “.
    IO7 – Tinte
    Pe parcursul implementării cursurilor și a diseminarii există o serie de aspecte care vor trebui să fie discutate de către parteneri, implicandu-i într-un dialog deschis si pe intreprinzatorii locali.
    IO7 – Sarcini cheie și activități
    Intrebari care necesita raspunsuri:

    • Cursul de antreprenoriat agro ar trebui sa fie optional sau obligatoriu pentru toți elevii școlilor din regiunile rurale?
    • Care sunt nevoile de aptitudini specifice diferitelor naționalități, de fond regional de afaceri agro și a inclinatiilor profesionale ale studenților?
    • Cum ar trebui un program educațional pentru elevii sa respecte diferențele în atitudinea societății locale față de diferențele politice, economice și culturale din Europa?
    • Ar trebui universitățile sa implice un sistem de certificare (ECTS, etc), pentru elevi?
    • Care sunt nevoile de competențe specifice in calificarea profesionala a unui profesor pentru a preda antreprenoriatul elevilor din mediul rural?
    • Care sunt deciziile politice care urmează să fie făcute și ce strategii trebuie să fie adaptate de către autoritățile administrației publice locale și regionale în zonele rurale?
    • Măsurarea succesului și durabilitatea la nivelul comunitatii: este posibil?
    • Cum ne putem crește abilitățile, cunoștințele și capacitatea oamenilor tinerilor locali să rămână în zonele din care provin?

    Recomandările de politici vor veni prin intermediul platformei web (O1), precum și evenimentele de multiplicare (prin dialogul deschis cu părțile interesate), lecțiile învățate, experiența și rezultatele evaluării de la cursuri de către profesori și elevi și vor fi incluse în pregătirea e -ghid.